Dr Vladimir Petrović

Dr Vladimir Petrović

Rođen je 1975. godine u Lozani u Švajcarskoj, u kojoj je proveo rane godine svog detinjstva. Odrastao je u Beogradu, na Čuburi, gde je završio osnovno, srednje i visoko obrazovanje.

Specijalizaciju Oftalmologije je obavio u "hramu srpske oftalmologije", u Gradskoj bolnici KBC -Zvezdara.

2005. godine odlazi u inostranstvo, gde sa timom najeminentnijih hirurga za prednji očni segment i hirurgiju katarakte obavlja usavršavanja naprednih hirurških tehnika . Po povratku u Srbiju , nastavlja svoj rad na Vojnomedicinskoj Akademiji – VMA - kao hirurg prednjeg očnog segmenta.

Izdvaja se pionirskim poduhvatima u refraktivnoj hirurgiji sočiva sa prvom implantacijom trifokalnih i EDOF sočiva u zemlji, a takođe ističe veliku prednost hirurgije katarakte uz implantaciju premijum intaokularnih sočiva . Veliki je zagovornik teorije da '' KATARAKTA NIJE PROBLEM SAMO STARIH LJUDI, jer problem nemaju samo oni koji boluju od katarakte, već zbog njihove ograničene vidne sposobnosti, najčešće trpe cele porodice, pa i celo društvo.”

Sportista, avanturista, mangup,muzičar, porodičan čovek, izrazito profesionalan, a opet neposredan u odnosu sa pacijentima, dr Petrović pruža osećaj jedne potpuno druge dimenzije u medicini.

Licencirani je instruktor za operaciju katarakte sistemom Alcon.

Video

TOP