Dr Vladimir Petrovic

Specijalista oftalmologije

Rođen je 1975. godine u Lozani u Švajcarskoj, u kojoj je proveo rane godine svog detinjstva. Odrastao je u Beogradu, na Čuburi, gde je završio osnovno, srednje i visoko obrazovanje.

Specijalizaciju Oftalmologije je obavio u “hramu srpske oftalmologije”, u Gradskoj bolnici KBC -Zvezdara.

Usavršavanje

2005. godine odlazi u inostranstvo, gde sa timom najeminentnijih hirurga za prednji očni segment i hirurgiju katarakte obavlja usavršavanja naprednih hirurških tehnika . Po povratku u Srbiju , nastavlja svoj rad na Vojnomedicinskoj Akademiji – VMA – kao hirurg prednjeg očnog segmenta.

Specijalnost

Izdvaja se pionirskim poduhvatima u refraktivnoj hirurgiji sočiva sa prvom implantacijom trifokalnih i EDOF sočiva u zemlji, a takođe ističe veliku prednost hirurgije katarakte uz implantaciju premijum intaokularnih sočiva . Veliki je zagovornik teorije da

” KATARAKTA NIJE PROBLEM SAMO STARIH LJUDI, jer problem nemaju samo oni koji boluju od katarakte, već zbog njihove ograničene vidne sposobnosti, najčešće trpe cele porodice, pa i celo društvo.”

Van ordinacije

Sportista, avanturista, mangup,muzičar, porodičan čovek, izrazito profesionalan, a opet neposredan u odnosu sa pacijentima, dr Petrović pruža osećaj jedne potpuno druge dimenzije u medicini.

Licencirani je instruktor za operaciju katarakte sistemom Alcon.